FORMATGERS EMPRENEDORS

LOGO

Emprenedor: Que no vacil·la a posar en execució els seus designis, que no tem d’emprendre les coses, que posa una gran activitat en les seves empreses.

Efectivament, aquells formatgers que porten temps elaborant però que sempre acompanyen els seus productes amb idees noves, diferents formes de consum, ingredients o embalatges innovadors i maridatges sorprenents, els podríem anomenar emprenedors segons la definició. Però actualment aques mot acaba emprant-se per a definir aquells formatgers que inicien el seu projecte d’elaboració des d’un inici. El passat Novembre va tenir lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el Dia de l’Emprenedoria, on 3 emprenedors del món alimentari ens van presentar les seves propostes; en Ferran Centelles, sumiller de El Bulli durant més de 10 anys i cofundador de Wineissocial, una plataforma per descobrir vins amb més de 15.000 membres, en Daniel Jordà de La Trinidad Panes Creativos que ens va transmetre la seva passió pel treball amb les masses panàries i de com exporta els fruits de la seva feina ben feta fins a Singapur i en Pere Rovira, de la formatgeria Mas Rovira.

En Pere ens va fer un repàs de com va anar passant per diferents formacions i oficis abans de decidir amb la Carlota i el seu germà, l’Andreu, iniciar-se en el món del formatge com a http://www.formatgeriamasrovira.com/.  A casa seva, al poble de Sora sempre havien tingut els animals, però ara fa un any i escaig van decidir fer un cop de cap i començar a elaborar. Entre els seus tresors hi podem trobar Els Petits de Mas Rovira (llet pasteuritzada de cabra ) i el Pedraforca, el Rocallisa o el Quars ( llet crua de vaca).

MasRovira

El que ens agradaria destil·lar de la xerrada de’n Pere, és que potser no són temps fàcils per a gairebé res, però que amb ganes, amor per la terra, i il·lusió es pot tirar endavant tot el que ens proposem.

DSC_0174 (1)

Des de blocdeformatges volem fer una crida a tots aquells que encara us ho esteu pensant i animar-vos a fer el gran salt cap  als formatges artesans!! És un ofici que requereix de temps, passío, disciplina, paciència…però que retorna amb escreix tot allò que se li dona!

Endavant!!!

4 pensaments sobre “FORMATGERS EMPRENEDORS

  1. Només informar-vos que des d’Eivissa estem fent també formatge artesanal, “Ses Cabretes” amb ajudes del programa Leader, estem començant… però ara ens trobem a punt d’etiquetar…. ja sabreu cosetes!!!! gràcies pel bloc!!!!! molt bó!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s