Blocdeformatges tasta al Premio Alimentos de Espanya al mejor Queso 2015!!!

Concurso Mejor Queso 2015

La setmana passada es va celebrar una nova edició d’aquest concurs que recull a nivell estatal al voltant de 250 formatges. Hem d’agrair a la ciutat de Santander que va acollir aquest esdeveniment i al Laboratori Agroalimentari de Santander, un dels laboratoris de referencia en matèria alimentaria, i que va facilitar les seves instalacions per a les cates del jurat entre els dies 30 de Setembre i 2 d’Octubre.
Volem destacar que la logística del concurs va ser immillorable, amb una execució respecte al tall, ritme i a la presentació de les mostres impecable, però tenim alguns apunts a fer sobre aspectes més tècnics.
Com ja vam expressar in situ i en el seu moment, creiem que cal una redistribució de les categories seleccionades per encabir els formatges presentats a concurs dels formatgers. Ens vam trobar tastant al mateix temps un formatge blau de llet mescla amb un altre de quallada àcida de cabra, només perquè en la maduració de tots dos hi havien intervingut fongs! Cal adaptar les categories al panorama actual, per a que aquest concurs sigui representatiu de la varietat de formatges que s’elaboren en tot el territori i tots els formatges s’hi puguin veure representats. Potser aquest va ser un motiu més pel que el número de formatges a concurs va ser tant reduit.

Vam trobar representació de gran part de les Denominacions d’Origen, però per altra banda vam trobar a faltar tants formatgers artesans coneguts, suggerint la idea que potser el sector s’ha renovat sense que l’Administració se n’adoni. Potser avui en dia les innovacions i els formatges d’autor tenen un pes tant important, que s’haurà de vigilar que la funció d’aquestes institucions establertes fa anys no siguin un  limitant pel que a la creativitat formatgera es refereix.

També volem destacar les grans persones conegudes en aquest jurat, la seva gran professionalitat i la qualitat humana, la satisfacció de conèixe-les i la oportunitat de compartir estones irrepetibles amb elles.
Amb ganes de tornar-hi i amb ànims de potenciar els canvis sempre cap a millor, us deixem unes fotografies que ilustren la nostra experiència al concurs!

image2 image3 image4 image5 image6 image12 image14 image10 image11 image8 image1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s