Autocontrols sanitaris dels “fromages fermiers” i APPCC

Ahir vaig rebre la “newsletter” de la revista “La Chèvre”, la qual us recomano fermament (gràcies Salvador!). Interessant l’artícle que comparteixo des d’on pots accedir a les fitxes dels autocontrols sanitaris respecte l’ estat de l’aigua d’ús de la formatgeria, els plans de formació dels treballadors, el pla d’autocontrol i  les temperatures crítiques. A peu de pàgina , s’hi afegeixen les normatives aplicables als 4 àmbits. Un artícle amb molta informació, llàstima que sigui del país veí.

Preparez-vos aux controles sanitaries 2011, La Chèvre, 16 mars 2011 D. Hardy Revue n°303 – page n°11 –  http://www.la-chevre.fr/actualites/fromagerie-produits-fermiers-preparez-vous-aux-controles-sanitaires-2011&fldSearch=:KDZN1WGK.html

 A Catalunya  l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ens ofereix a la pàgina web de la generalitat la Guia per a l’apliació de l’autocontrol basat en el sistema d’Analisi de Perills i Punts de Control Crític (APPCC)

 http://www.gencat.cat/salut/acsa/html/ca/dir1306/dn1306/autocontrol_ca_sencer.pdf

 Esperem que surti la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene (GPCH) aplicada al sector d’elaboradors de productes làctics artesans, on les pautes, les fitxes i els registres són concrets i adaptats per a aquests obradors. A l’edició del dossier tècnic nº42 diu que al març del 2010 es  trobava en estat de revisió i, de moment, no tenim constància de que hagui estat publicada, si algú en té notícies li agrairem que ens ho faci arribar.

Podria ser interessant comparar els autocontrols recomants a les formatgeries artesnanes franceses i catalanes, tasca que queda pendent a l’espera de la publicació de la GPCH.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s