Elaboració d’Idiazabal: ús del quall animal natural

Quesería Quesos Ricardo Remiro Eulate. Valle de Améscoa Comarca Urbasa Estella.Naturalmente NavarraComparteixo avui aquest reportatge de dues parts on  Ricardo Remiro, eleborador de l’Idiazabal premiat amb medalla d’or als Cheese Awards de Londres, ens explica pas a pas el procés d’elaboració del seu formatge. Pels qui no sabeu com es fa un formatge, aquests vídeos poden ser aclaridors. 

M’agrada especialment com explica la rutina de treball d’un pastor formatger, la preparació del quall natural  animal procedent de l’estòmac dels remugants lactants, la defensa que fa del formatge de pastor, la identificació dels formatges amb plaques de caseïna i la seva frase: “el queso és un ser vivo”. Com veureu, ell sol elabora el formatge, i és que darrera de molts formatges artesans hi trobarem una persona, una família, un ramat, un paisatge, un territori… Senzillament encisador. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s