MOF 2011 fromager

A França es celebra el concurs MOF 2011 fromager. El certàmen consta de dues parts, les proves pràctiques (tallar i presentar formatges) van tenir lloc al Salon de l’agriculture aquest febrer, amb el tema central  : ‘Paysages fromages d’ici et d’ailleurs’. L’espectacularitat del concurs queda reflexada en aquest video.

 

La prova de degustació i l’exàmen oral es fará à Clermont-Ferrand el 16 de maig de 2011. El concurs Meilleurs ouvriers de France fromagerc (MOF), concentra professionals experimentats i apassionats, 44 jurats repartits en 3 categories : jurat de treball, de degustació i de presentació. 

Els nou finalistes competiràn en 5 proves : 

1-      Evaluació gustativa i presentació d’una sel·lecció de formatges.

 Els candidats preparen una sel·lecció de 5 formatges, 4 indicats al principi de la prova i un cinquè de tria lliure pels participants. A l’exàmen oral el concursant rep preguntes del jurat sobre els formatges de la sel·lecció presentada. La prova dura  40 minuts.

2-      Gestió de comandes, tall, embalat .

Sis productes làctics  sensers embalats amb el seu preu de compra. En 40 minuts, el candidat ha d’utilitzar tots els productes, tallarl-los sense balança i fer una comada que no passi del 40 euros de preu de venta.

3-      Preparació formatgera.

Cada candidat té una hora per fer una preparaciód’un àpat  formatger al seu gust amb un 65%de productes làctics.

4-      Realització d’un bufet.

En 2h 30, el  candidat ha de preparar un bufet per unes  60 persones, format per formatges francesos i europeus representatius. El bufet haurà de tenir 20 fromatges del quals 12 seràn de lliure elecció i els altres 8 seràn formatges d’AOP (Appellation d’Origine Copntrolée : Denominació d’Origen). Dins del bufet els formatges imposats hauran de tallar-se amb creativitat.

5-      Prova escrita de coneixements.

L’examen escrit durarà 1 hora i abarcarà temes com tecnologia formatgera, cultura, tradició i  història dels formatges, coneixença del sector…

A tot això s’hi afegeix una prova facultativa d’anglès de 15 minuts, on el participant presentarà una sel·lecciño de formatges preparada per l’organització.

Com haureu vist, els nou finalistes que participaràn en aquestes proves seràn evaluats al detall d’un ampli ventall de temes relacionats amb el formatge. Us imagineu un concurs semblant al nostre territori ?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s