El formatge Llanut de Mas Marcè guardonat al Fòrum Gastronòmic de Girona

Mas Marcè es tracta d’una empresa familiar ubicada a  Siurana d’Empordà que des de fa sis generacions es dediquen a la cria d’ovelles. Transformen uns 100 litres de llet al dia d’ovella Ripollesa, d’on en surten recuits, matons, iogurts, flams,  formatges de llet crua El Set i també llet fresca envasada en litres. Cal elogiar la qualitat de le llet d’aquesta explotació, ja que són exclusius en producció llet d’ovella Ripollesa al sector. L’ovella Ripollesa produeix una llet d’altíssima qualitat però en poca quantitat, fet que repercuteix en les propietats organolèptiques i nutricionals del producte, però també en el preu. El seu logotip (una flor de card), ens duu a recalcar una  altre característica dels de Mas Mercè: l’ús d’herbacol natural de collita pròpia per a quallar els seus productes.

 

Aquesta setmana al Fòrum Gastronòmic, la seva darrera proposta: el formatge Llanut, va ser premiat al concurs Innofòrum en la categoria de gust més innovador.  Amb poques setmanes de vida al mercat, aquest nou formatge elaborat amb llet d’ovella ripollesa, de quallada àcida  i crosta florida, té la particularitat d’estar embolcallat de llana esterilitzada d’ovella amb la intensió de potenciar el gust del formatge i aprofitar els recursos que els ofereixen les ovelles. 

Felicitats Manel i Natàlia!

2 pensaments sobre “El formatge Llanut de Mas Marcè guardonat al Fòrum Gastronòmic de Girona

  1. Retroenllaç: El vi i el jazz, la parella perfecte | Gust de viure

  2. Retroenllaç: COSES D’INTERÉS 2 | empordateca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s