Tast de formatges artesans catalans amb vins i caves Júlia Bernet

Aquest dissabte vaig ser a El Pago, al Penedès, a les caves Júlia Bernet, on una màgica vetllada rodejats d’ampolles de cava m’ha dut algunes reflexions.Vaig tenir el plaer de conèixr l’Emili (enòleg del Penedès) amb qui vam compartir un interessant tast de vins i caves amb formatges artesans catalans.

tast a les caves Júlia Bernet, El Pago

M’agraden els tast per parelles, la sensibilitat i coneixement de dues persones compartint la passió pels seus móns sumen més que el doble. Gaudeixo coneixent a través del qui explica  i sent les virtuts i els defectes d’un vi, d’un cava o d’un formatge. Minuts abans del tast vam tenir una conversa engrescadora on cercàvem els paral·lelismes entre els vins i els formatges; tots dos d’origen agrari (un vegetal i l’altre animal), resultat de processos de fermentació i amb una total expressió del territori.  

En Xavi (Xavier Bernet), amo de les caves i autor dels caldos degustats  elabora els seus vins amb aquella coherència tan autèntica i poc abundant dels qui s’estimen la matèria primera i la mimen fins que l’oloren i passegen per la boca. Des de la cura de les vinyes fins a la distribució, les caves Júlia Bernet acompanyen cada pas de l’elaboració amb la il·lusió dels qui fan la feina ben feta.

Encantada de passar la tarda amb vosaltres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s