Formatges berguedans amb el Club dels sabors

Recordo avui la bonica vetllada passada amb els membres del Club dels sabors del Berguedà. Ens vam reunir al restaurant Niu Nou de Bagà un dimarts al vespre. Ens trobem a les cinc. Parem taula, comentem la jugada, olorem els pans espectaculars elaborats per la Carme i en Romà (del Niu Nou), fet amb farina ecològica procendent de cerals tradicionals de Cal Pauet, riem i fem fotos…

P1090473

A quarts de set començem el tast, els assistens membres del Club: restauradors i elaboradors, un públic de luxe, participatiu, interessat i de bon humor, que mès puc demanar?

P1090487Els formatges del tast:

Mató de cabra de Formatgeries Artesanes del Berguedà, La Quar

Tendre de Cabra de Formatgeries Artesanes del Berguedà, La Quar

Crema àcida (cabra) de Formatges Bauma, Borredà

Carrat (cabra) de Formatges Bauma, Borredà

Garrotxa (cabra) de Formatges Bauma, Borredà

Curat d’ovella de Formatges Blancafort, Gironella

Macerat amb oli de Formatges Blancafort, Gironella

P1090476

Els pans que vam degustar acompanyats de les explicacions  de l’Eva (nutricionista de Cal Pauet), van ser, per a mi, un autèntic plaer organolèptic i un decobriment de farines tradicionals com la Florència Aurora.

P1090467 P1090464 P1090463

En resum…. una vegada més encantada de sentir i compartir formatges de casa nostra! L’anècdota que em va dur un somriure al llit va ser tot fent la reflexió de l’absència de formatges de vaca al berguedà. Expliquen, els qui varen començar amb l’elaboració de formatges artesans a la zona, que van optar per comprar cabres per fer un ramat petit i més assequible econòmicament, ja que le preu d’una vaca era, i és, molt més elevat que el d’una cabra, que van anomenar: vaca de pobre!

Aprofitem per desitjar-vos: BONA PRIMAVERA!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s