Obrador Xisqueta

A les Jornades de Trashumància del Lluçanès, la Cèlia va presentar el Projecte Grípia, dins el qual s’hi troba l’Obrador Xisqueta, una assossiació sense ànim de lucre  que treballa en l’àmbit de la dinamització rural a l’Alt Pirineu en el sector oví.

El projecte d’Obrador Xisqueta té un doble objectiu. D’una banda, pagar a un preu just la llana d’ovella Xisqueta dels ramats locals perquè els ramaders puguin costejar el preu de la xollada. De l’altra, treballa l’aprofitament de la llana de raça Xisqueta que fins fa poc era considerada  una raça en perill d’extinció.

Les activitats que l’associació giren entorn la compra de llana als pastors de la zona (25.000 quilos amb dos campanyes). Aquest fet inicia una dinàmica de generació d’activitats que es resumeixen en:

  • Formació professional d’artesans i artesanes
  • Formació en llana per a tots els públics;
  • Tallers per a escoles, centres cívics i polivalents;
  • Compra de llana als pastors de la zona
  • Creació d’una col·lecció de productes sota la marca “Xisqueta”
  • Botiga virtual: Promoció i venta de productes artesans
  • Revalorització de l’ofici de pastor.

 

Obrador Xisqueta
http://400auvelles400meravelles.blogspot.com/

Felicitats per estar sel·leccionats com a projecte d’Emprenidoria Social i per la recent incorporació del vostres productes a la botiga IFIL de Barcelona.  Ens encanta el vostre projecte, per l’iniciativa, l’imaginació, la filosofia i l’empenta que despreneu! Projectes com aquests et fan somriure a la vida i t’empenyen a creure en els teus somnis. Gràcies! 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s