Nova pàgina web de la formatgeria Serrat Gros

etiqueta formatge Serrat Gros

Us presentem la nova pàgina web de la formatgeria Serrat Gros d’Ossera:    www.formatgeriaserratgros.com

Pels qui no coneixeu aquesta formatgeria us en faig una breu descripció: situada al petit poble pirinenc d’Ossera a l’Alt Urgell, fan deliciosos formatges artesans de llet crua de cabra alpina desde l’any 1981. El ramat surt a pasturar cada dia i la llet que donen les mares transmet el sabor del paissatge de cada estació. Respecten el cicle reproductiu natural dels animals i per tant, els últims tres mesos de gestació de les famelles, no es muny. La producció de llet queda aturada durant aquest període i no hi ha producció de formatge, diem doncs, que és un formatge estacional. Actualment la formatgeria la duen la Mercè i en Raul i la Paqui i en Javier, elaboren el Serrat Gros, lo Pebrat d’Ossera, lo Cadinell, els Xerris amb oli d’oliva i el tupí.

Fins al 2006 Serrat Gros va ser Eulàlia Torras, una dona que aprecio molt, natural com el seu formatge, amb les coses clares i amb una empenta envejable. Al 2008 publica el llibre: SERRAT GROS HISTÒRIA D’UN FORMATGE PIRINENC, on explica part de la seva història i de la formatgeria. Una lectura molt amable que transmet aquest tarannà tan admirable.

Desde blocdeformatges, us animem a continuar aquesta feina tan bonica que feu i agrair-vos que ens oferiu aquests formatges que tant ens deleiten.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s